[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aTfb-8izRBo[/youtube]
Lublin - Gdańsk
Zwiń
X
-
pawelsz, w tamtytm roku jechałem przez Warszawę i dalej 7-mką do Płońska, gdzie odbiłem na Toruń i przed samym Toruniem na A1. Polecam tę drogę, gdyż z tego co wiem na 7-mce są roboty drogowe (no chyba ze już się skończyły). Jazda autostrada jest bardzo wygodna i szybsza niż zwykła drogą. Opłata za autostradę (coś kolo 21 zł) jest niczym w porównaniu z ewentualnym mandatem za przekroczenie prędkości na zwykłej drodze, a tu sobie lecisz zgodnie z przepisami 140 km/h.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigPolecam tę drogę
jeżdżę co tydzień na trasie 3miasto/wawa i wiem jakie korki są na zjeździe/wjeździe na A1 zwłaszcza w sezonie letnim
czekanie na bramkach po kilka godzin potrafi skutecznie odstręczyć mnie od jazdy (za niemałe pieniądze) tą trasąprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
nie podpowiem jak z samego Lublina dojechać do wawy/ objechać wawę bo tędy oprócz kilku przypadków nie jeżdzę, mogę podpowiedzieć za to jak z 7 od wysokości Nowego Dworu Maz.
Właśnie trasę nad morze i z powrotem pokonałem, podzielam zdanie , że dobrze zjechać z Płońska na 10 czyli na Sierpc, Rypin w strone Torunia, bądź Grudziądza w zalezności w którą stronę się jedzie.
IMO decydujące jest o jakiej porze i jakiego dnia będziesz jechał?
Nad morze wyjechalem o 3 nad ranem miałem 430 km do Łeby, na miejscu zameldowałem się o 8:30 z jednym przystankiem pół godzinnym, 30 km przed samą Łebą, a jechałem w sobotę.
Ruch był wyczuwalny i już wjazd na autostradę o zjazd było czuć, że zmiana turnusu nadchodzi (po ok.7minut stania). W samej Redzie bylem ok. 6:30 i oprócz ul. Morskiej gdzie jest remont jechalo się płynnie.
Wracałem wczoraj - wyjechałem ok. 12:30 w dzień z Łeby i jechałem 6h10m. Korki były dosłownie wszędzie, począwszy od samego wyjazdu z Łeby, trasa na Wejherowo co chwila się przytykała, o obwodnicy trójmiasta nawet nie piszę bo tylko słyszałem na CB, ja objeżdzałem gdzie sie dało, ale i w Chwaszczynie, i potem sama obwodnica tudzież E75,S6 i wszystkie te główne drogi i zjazdy na wysokości trojmiasta miały spore utrudnienia, mówili na CB co i rusz, że a to wyadek a to stłuczka itp.
Wjazd na autostradę A1 na łódź bez problemów, ale zjazd w Toruniu to podobno 40 minut stania, ja uciekłem na Grudziądź a dalej jak pisalem na Sierpc do 7 do Płońska.
Nawet na stacji na autostradzie tankowanie zajmowało ok. 15-20 minut i podobno od czwartku taki kocioł.
Także ja polecam jazdę główniejszymi drogami/autostradą ale gdy jazda jest w nocy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez vince123tylko na tej 7ce sporo fotoradarow.
bo ja jeżdżąc "7" stale wiem tylko o jednym nabitym fotoradarzeprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
piotrek_gdy, jadac ostatni raz tamta trasa (2lata temu ) dosyc sporo ich mijalem. nie wiem ktore sa nabite a ktore nie , dlatego tez czekam na wasze sugestie :idea:
pozatym tam byla jedna wielka piaskownica, wiec dosyc sporo byla ograniczen predkoscisprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
Komentarz